Både privatlån och snabblån ger dig snabba pengar!

Snabblån eller privatlån?

De vanligaste typerna av lån som finns på marknaden idag är snabblån och privatlån. I den här texten ska vi bena ut begreppen och förklara vad det egentligen är som skiljer dem åt och förhoppningsvis ge dig en känsla för vilken typ av lån som är bäst för just dig, just nu.

Snabblån och privatlån – skillnader och likheter

Med snabblån syftar vi på lån på ett lite mindre belopp med kort återbetalningstid som betalas ut snabbt. Det är samma sak som ett smslån. Ibland kan ett privatlån leva upp till de krav vi ställer på ett snabblån, men i normalfallet gäller ett privatlån ett lite större belopp och du kan oftast välja en mycket längre återbetalningstid. Snabblån ska i regel betalas tillbaka efter en eller ett par månader. Privatlån brukar ha lite bättre ränta än snabblån. Det är inte billigare att låna mer, men du betalar mindre per krona i ränta och avgifter om du tar ett privatlån istället för ett snabblån. Privatlån är en typ av lån som funnits väldigt länge. Snabblån är ett nyare fenomen som bygger på ny mobil teknologi.

Både privatlån och snabblån är så kallade blancolån. Det betyder att det är lån som du kan ansöka om utan att ha en säkerhet. Det är heller ingen som kommer att fråga vad du ska använda pengarna till. Det avgör du helt själv. Alla snabblån, och en stor majoritet av alla privatlån du kan söka online, handläggs helt automatiskt och det går fort att få pengarna. Ett snabblån är inte nödvändigtvis snabbare än ett privatlån i den bemärkelsen, utan snabblån syftar mer på återbetalningstiden. Många långivare som sysslar med snabblån är dock måna om att det ska gå extremt fort att få pengarna eftersom det finns en efterfrågan på det.

Vad ska man välja för lån?

  • Ett klassiskt snabblån är perfekt för dig som bara behöver lite pengar. Omkring 5 000 kronor eller mindre än så. Privatlån har en minimigräns för hur mycket du kan låna som kanske ligger för högt för dig.
  • Privatlån är väldigt flexibla och du kan faktiskt låna flera hundra tusen kronor från vissa långivare. Däremot kan du inte låna riktigt lite pengar.
  • Det brukar ställas lite högre krav på din kreditvärdighet när du ansöker om ett privatlån. Det är alltså lättare att bli beviljad ett snabblån.

 

 

corporate-x