Väg för- och nackdelar hos olika lån

Jämför lån

Att inte jämföra lån kan bli en riktigt dyr affär. Särskilt om du behöver låna mycket. Även du som då och då lånar mindre belopp kan spara mycket genom att jämföra lån, åtminstone första gången du ansöker om lån online.

Det har aldrig funnits så många olika lån att välja mellan som idag. Det är ingen större överdrift att säga att lånemarknaden formligen exploderat. Det har helt enkelt blivit så lätt att ansöka om lån att allt flera gör det, och den ökade efterfrågan gör även att tillgången växer. Att det finns många lån innebär i teorin att du har större chans att hitta ett lån som matchar dina önskemål perfekt. Men i praktiken är det faktiskt ganska svårt. Hur vet man vilket lån som är bäst? Hur jämför man lån? Det är frågorna vi ska försöka besvara i denna text.

Konsten att jämföra lån – steg för steg

  • Hur mycket behöver du låna? Du ska inte låna för mycket men heller inte så lite att du snart måste låna igen.
  • Vad avgör om ett lån är bra för dig? Finns det fler faktorer än kostnaden för lånet?
  • Vilken typ av lån lever upp till vad du hittills kommit fram till? Privatlån och snabblån är de vanligaste kategorierna av lån.
  • Begär in anbud från flera långivare som har lånerbjudanden av rätt typ. Det finns tjänster online som hjälper dig med detta.
  • Jämför avgifter, räntor och villkor och ansök sedan om lånet som verkar bäst för dig. Bortse helt från lån som har villkor du inte förstår på en gång.
  • Sedan görs en kreditprövning som avgör om du blir beviljad lånet och vilken ränta får betala. Stämmer räntan överens med dina förväntningar? Om inte kan du behöva jämföra och ansöka om ett annat lån.

Testa att använda en låneförmedlare

Om du inte själv vill sätta dig ner och jämföra olika lån, så är det mycket smidigt att använda sig av en låneförmedlare. Du definierar själv vad för typ av lån som du är intresserad av, men det är låneförmedlaren som ansvarar för att ta in anbud och sovrar bland dem utifrån dina kriterier. En fördel med det är att du kan få in flera konkreta förslag med en individuellt satta ränta, trots att det bara genomförts en enda kreditprövning.

 

 

corporate-x