Ta ett lån om du ser ett fyndläge på loppisen

Tips för att spara pengar med smslån

Spara pengar med lån, det låter kanske som en självmotsägelse? I den här texten ska vi dock ge förslag på när du kan ta ett lån och faktiskt tjäna pengar på det. Lån kan vara ett värdefullt instrument om man använder dem smart. De flesta företag bygger på att någon vågat investera i dem, alltså lånat ut pengar. I den här texten är det dock så kallade smslån, alltså små snabblån som vi kommer att koncentrera oss på.

Spara på något du behöver

Hittar du ett storpack av en konsumtionsvara som du är en storkonsument av? Då kan det vara en ren vinst på sikt att köpa ett par förpackningar, även om det innebär att du måste ta ett smslån för att ha råd. Investeringar i något som kommer spara dig pengar i framtiden, som en värmepump eller en cykel, är smart att låna till. Det kan också handla om att du får syn på något du velat ha länge, till ett pris som är tillfälligt nedsatt.

Köp något billigt du kan sälja med förtjänst

Om du är typen som gillar loppisar, auktionssidor och sådana försäljningsställen, så vet du att man ibland kan göra riktiga fynd, och hitta varor som går att sälja för mycket mer än du får betala. Har du inga pengar kan du ändå lösa situationen genom att ta ett smslån. I bästa fall får du pengarna direkt, och om det visar sig att du kan sälja med vinst så har du tack vare lånet lyckats göra en bra affär.

Kan du få högre avkastning än du betalar i ränta?

Att låna till investeringar som innebär en risk kan vara lite vanskligt, givet att du lånar på grund av att du inte har några pengar just då. Det är nämligen svårt att hitta investeringar, som med mycket stor sannolikhet, kommer att ge en avkastning som är högre än vad du får betala i ränta på lånet. Det är dock inte omöjligt. Om du är bra på investeringar och lånar ett lite större belopp så att du får ner räntan kan det vara motiverat. Åtminstone om du vet att du senare kommer att få in pengar så att du kan betala tillbaka lånet även om investeringen inte slår väl ut.

Låna pengar och lös ett problem – innan det blir allvarligt

Vissa oförutsedda händelser som man kan råka ut för riskerar att förvärras om de inte åtgärdas så snabbt som möjligt. Tänk dig att en granne informerar dig om att ett rör frusit sönder i sommarstugan och det läcker ut vatten på golvet. Då är det nog läge att släppa allt du har för händerna och åka dit och göra något åt saken. Det kan innebära kostnader, och har du inga pengar just då blir det garanterat billigare för dig att ta ett smslån än att vänta tills lönen kommer. Vattenskador kan bli riktigt dyra om man inte åtgärdar dem. Samma sak gäller ibland när man får problem med bilen. Det är bättre att fixa ett litet problem direkt än att vänta tills det blivit riktigt allvarligt.

 

 

corporate-x